full screen background image

Premierul Cioloș s-a întâlnit cu comisarul european pentru Industrie și Piața Internă

Dacian Ciolos     Prim-ministrul Dacian Cioloș și vicepremierul Costin Borc s-au întâlnit joi, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru Industrie și Piața Internă, Elzbieta Bienkowska, informează un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

“Principalele teme de discuție au vizat obiectivul Guvernului de îmbunătățire a climatului investițional și măsurile avute în vedere pentru a asigura predictibilitatea, transparența și stabilitatea mediului de afaceri în România. În acest sens, premierul a menționat inclusiv reforma administrației publice. O temă importantă a discuției a reprezentat-o identificarea celor mai bune măsuri pentru sprijinirea industriei siderurgice europene”, se arată în comunicatul citat.

În contextul discuțiilor privind piața auto, premierul Cioloș a subliniat “importanța facilităților pentru producția de componente auto existentă în România și a reafirmat interesul pentru activitatea Comisiei Europene privind Grupul la nivel înalt pentru industria auto GEAR 2030”.

Totodată, a fost abordată importanța îmbunătățirii sistemului de achiziții publice pentru o creștere economică durabilă și a proiectului de digitalizare a industriei.

“România apreciază sprijinul Comisiei Europene în stabilirea unei strategii naționale în domeniu și în transpunerea reglementărilor europene”, se mai precizează în comunicat.

AGERPRES

comments

comments