full screen background image

Olanda va permite doar comercializarea autoturismelor electrice

570    Parlamentul olandez a făcut primul pas în interzicerea la vânzare a vehiculelor pe benzină sau diesel din 2025, potrivit DutchNews.nl.

Măsura este consecința unui amendament adoptat săptămâna trecută de Camera inferioară a parlamentului olandez la propunerea partidului PvdA. Măsura a întâmpinat o opoziție puternică din partea dreptei, însă acum Guvernul trebuie să adopte un plan de măsuri pentru implementarea deciziei.

În 2013 guvernul olandez a semnat o înțelegere pe tema energiei cu 40 de organizații, pentru promovarea energiei verzi, izolarea locuințelor și reducerea emisiilor de carbon. Halbe Zijlstra, lider al partidului de dreapta VVD a numit planul drept ”nerealistic”. ”Îmi pare o nebunie să mergem înainte cu acest plan. Cred că ar trebui să ne retragem din acordul privind energia”, a spus el.

Scăderea emisiilor a fost unul dintre angajamentele luate în 2015 la Paris la Conferința privind schimbările climatice. Opt state nord americane și cinci țări, inclusiv Olanda, s-au reunit în Alianța Vehiculelor cu Emisii Zero. Acestea și-au propus ca cel târziu în 2050 să permită doar vânzarea vehiculelor prietenoase mediului.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza