full screen background image

Wizz Air va opera de pe aeroportul sucevean câte patru curse pe săptămână către Londra, începând cu luna august

aer     Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est,  Wizz Air,  va opera de pe aeroportul sucevean câte 4 curse pe săptămână, către aeroportul Luton, din Londra, începând din luna august.

Anunțul a fost făcut miercuri de directorul de comunicare al companiei aeriene, Doug Oliver.

Potrivit acestuia, cursele vor fi operaționale din 19 august, în zilele de luni, miercuri, vineri și duminică.

Directorul aeroportului suceavean, Ioan Măriuța, a spus că instituția pe care o conduce este pregătită din toate punctele de vedere să facă față afluxului de călători

0:00

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că anunțul vine în urma unui an de discuții și negocieri, purtate atât la Suceava şi Brașov, cât și la Budapesta. Totodată, Nechifor a declarat că zborurile spre Londra reprezintă un început bun pentru destinațiile externe, cei din zonă dorind de asemenea curse spre Italia, Spania, Germania, dar și Franța sau Belgia.

0:00

Compania aeriană Wizz Air a avut anul trecut aproximativ 20 de milioane de pasageri, și are în dotare o flotă de peste 60 de avioane Airbus A 320.

Totodată, cei de la Wizz Air deschid, din iulie, două baze noi, una la Sibiu și una la Iași, ceea ce presupune crearea de noi locuri de muncă.

comments

comments