full screen background image

Țigări ascunse în saci cu mălai și cutii de suc, depistate în Vama Siret

v7     Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, cantitatea de 5.538 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 50.000 de lei. Ţigările au fost descoperite ascunse în saci cu mălai şi cutii de suc, în semiaripile unui autoturism, respectiv într-un loc special amenajat între roțile din spate ale unei mașini.

Marţi, în jurul orei 22.15, în P.T.F. Siret, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Sorin B., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava, conducând un autoturism marca Volkswagen.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei în cauză.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în saci cu mălai și cutii de suc, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 248 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 302 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul  a fost sancţionat  contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei.

În aceeași zi, în jurul orei 12.45, tot în P.T.F. Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în tara, cetățeanul ucrainean Heorhii A., în vârstă de 23 de ani, conducând un autoturism marca Audi.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului și persoanei respective şi au descoperit, ascunsă într-un loc special amenajat, între roțile din spate ale autoturismul, cantitatea de 290 de pachete cu ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 365 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 6.000 de lei.

Totodată, autoturismul marca Audi, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea locaș special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 5 aprilie 2016.

Miercuri dimineață, în jurul orei 3.00, o altă echipă de control din P.T.F. Siret, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, ajutată de câinele poliţist Nah, specializat în descoperirea produselor de tutun, a descoperit 120 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ascunse în semiaripile unei mașini.

Şoferul autoturismul era Ion S., în vârstă de 46 de ani, cu dublă cetățenie româno-ucraineană, care a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, iar ţigările, în valoare de 146 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot marţi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, o patrulă aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Ulma a depistat pe un teren intravilan din apropierea graniţei  mai multe colete cu țigări ascunse sub crengi de brad.

Baxurile au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.880 de pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 49.000 de lei.

În urma activităților specifice desfășurate, s-a constatat că la activitatea infracțională au participat cetăţenii români Petru B., de 28 de ani, şi Vasile C., de 29 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi suceveni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

comments

comments