full screen background image

Focuri de armă pentru reţinerea a trei ucraineni, contrabandişti de ţigări

DSC_0006     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat trei cetățeni ucraineni care încercau să introducă ilegal, peste frontiera verde, 1.500 de pachete cu ţigări, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România. Pentru reţinerea celor în cauză, care nu s-au supus somaţiilor iniţiale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical. Cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi de polițiștii de frontieră pentru săvârșirea  înfracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere fauduloasă a frontierei de stat.

Joi, 31 martie, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, lucrătorii au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, în apropierea graniţei cu Ucraina, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor, lucrătorii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Astfel, polițiștii de frontieră, însoţiţi de câinii de serviciu Nod și Nana, au reţinut cei trei bărbaţi, cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 21 şi 33 de ani.

La faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri care conţineau 1.500 de pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 15.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor trei cetăţeni ucraineni, polițiștii de frontieră le-au întocmit lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Lucrarea penală a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea soluționării legale.

comments

comments