full screen background image

Acţiune de voluntariat pentru plantarea de arbori pe un teren degradat din zona Rădăuți

viva cafe radauti ag     Inițiativa „Plantăm fapte bune în România” a deschis seria acţiunilor de împădurire din 2016, pe data de 19 martie.

În primăvara acestui an, voluntarii se vor aduna în locurile virane pe care le vor obține și vor continua acțiunea de împădurire începută anul trecut în toată țara.

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor este partenerul instituţional al acestui demers amplu.

„Plantăm fapte bune în România” promovează cauza pădurilor, sub orice formă.

Astfel, românii se pot implica fie la organizarea plantațiilor oficiale ale proiectului „Plantăm fapte bune în România”, fie prin organizarea unor acțiuni independente (pe terenuri aflate în incinta școlilor, grădinițelor, spațiilor din jurul blocurilor de apartamente sau altor spații virane de interes pentru comunitățile locale), fie în proiecte de împădurire ale altor organizaţii care se desfășoară mai aproape de ei.

Asociația BAFI Rădăuți este coordonator pe județul Suceava al acțiunii care are ca obiectiv plantarea de arbori pe teren degradat din Rădăuți și din zonă.

În acest scop, ei sunt în căutarea unui teren cu o suprafață cât mai întinsă care s-ar preta împăduririi cu arbori prin activitate de voluntariat.

Puieții care vor fi plantați sunt furnizați gratuit, prin parteneriat, de către Ministerul Mediului.

Amănunte despre acțiune a oferit, la VIVA FM, Alexandra Gavrileț, vicepreședinte al Asociației BAFI Rădăuți.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

alexandra gavrilet 1

comments

comments