full screen background image

Motociclistul Petrică Ciobanu, despre pățaniile lui de pe nesfârșitele drumuri de pământ din Mongolia

viva cafe radauti pc     Petrică Ciobanu visează să vadă toată lumea de pe motorul său.

Cu aventura în sânge, crescut practic pe munte, deoarece părinții săi au lucrat la stația meteorologică de pe Rarău, Petrică a descoperit pasiunea pentru motor la vîrsta de 16 ani, pe cînd lucra ca antrenor pentru cai la Herghelia din Rădăuți.

Bărbatul a fost prin toată Europa și a ajuns și pe tărâmul american, călătorind până în Alaska, iar în 2015 a cucerit Asia, călătorind până în Mongolia.

Aventura pe două roți a durat trei luni, timp în care a văzut Mongolia civilizată, dar mai ales cea sălbatică, a cunoscut oameni, cultura și civilizația altor popoare.

Traseul călătoriei a trecut prin 11 ţări: Ucraina, Rusia (de 3 ori), Mongolia, Kazahstan (de 2 ori), Kyrgystan, Tajikistan, Uzbekistan, Azerbaijan, Georgia, Turcia și Bulgaria și a durat 59 zile, parte din el pe ruta Drumului Mătăsii (Silkroad).

Petrică Ciobanu a povestit, la Radio VIVA FM, pățaniile lui de pe nesfârșitele drumuri de pământ din Mongolia, cum e să pierzi cortul in inima Mongoliei, iar temperatura de afară în timpul nopții să fie de -11 grade, cum e să mergi zile intregi la peste 4.000 de metri altitudine, în Munții Pamir, cum e să cazi cu motocicleta într-un râu și să nu poți să ieși de sub ea, cum e să fii rătăcit cu zilele în Mongolia și Kazahstan, atunci când navigația te lasă baltă, și o mulțime de alte lucruri inedite.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments