full screen background image

Desemnarea noului șef al TVR se amână

TVR_logo1    După ce parlamentarii nu au fost de acord, marți, cu numirea lui George Orbean ca preşedinte-director general al Televiziunii Publice, lupta pentru șefia TVR continuă.

Decizia  privind şefia TVR a fost amânată și miercuri, în condiţiile în care nu a existat majoritate în Consiliul de Administraţie pentru niciuna dintre propuneri.

Astfel, membrii CA au termen şapte zile pentru a ajunge la un acord, scrie mediafax.

“Până nu există o majoritatea în CA, comisiile nu pot lua o decizie. Se vede clar că există un blocaj politic. Politicul nu trebuie să se mai amestece”, a declarat preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu.

Iniţial, în şedinţa CA TVR de miercuri dimineaţa lupta s-a dus între Radu Carp (susţinut de PNL) şi Doina Gradea (susţinută de PSD), fiecare dintre ei primind câte şase voturi.

După retragerea lui Radu Carp şi autopropunerea Monicăi Ghiurcă pentru funcţia de preşedinte al TVR, CA a avut de ales între Doina Gradea şi Monica Ghiurco, fiecare primind tot câte şase voturi.

Televiziunea Română se află într-o situație financiară foarte dificilă. Cu datorii de 160 de milioane de euro, insolvența institușiei pare mai degrabă o constatare a unei realități economice decât o decizie a liberului arbitru.

În legătură cu acest caz s-a sesizat și Consiliul European. Autoritățile de la Bruxelles  au emis o alertă referitoare la situația televiziunii.

comments

comments