full screen background image

ANAF va cumpăra în noiembrie un nou sistem informatic

anaf     ANAF va achiziţiona în luna noiembrie un sistem informatic integrat de administrare fiscală, care va însemna trecerea într-o nouă epocă de administrare fiscală, a declarat marţi preşedintele Fiscului, Dragoş Doroş.

“Avem în plan achiziţia unui sistem informatic integrat de administrare fiscală, conform Proiectului de modernizare a administraţiei fiscale, iar achiziţia este prevăzută pentru noiembrie 2016”, a afirmat Doroş la conferinţa de prezentare a Raportului de performanţă al ANAF pentru anul 2015.

El a precizat că noul sistem va însemna trecerea într-o nouă epocă de administrare fiscală.

Sistemul informatic integrat va fi achiziţionat şi rulat pe o perioadă de test, după care va urma achiziţia de hardware şi punerea în funcţiune a sistemului.

“Nu o sa-l vedem în viaţa de zi cu zi deocamdată”, a mai spus Doroş.

Preşedintele ANAF şi-a exprimat speranţa ca plăţile cu cardul la ghişeele administraţiilor fiscale să poată fi efectuate în câteva luni, prin POS-uri.

Totodată, Fiscul are proceduri în desfăşurare cu platforma de plăţi ghiseul.ro, Doroş precizând că mai multe posibilităţi de plată pentru contribuabili înseamnă plăţi mai multe şi o colectare mai bună.

comments

comments