full screen background image

Peste 200 de poliţişti au acţionat pentru siguranţa Sărbătorilor Catolice

4     Având în vedere  fluxul sporit de persoane ce se înregistrează în locurile publice în această perioadă, ca urmare a evenimentelor religioase celebrate, poliţiştii suceveni  acţionează cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri acţionează pe drumurile publice pentru asigurarea fluidităţii traficului dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase de rit catolic.

În perioada 25-28 martie, în unele zone şi localităţi din județul Suceava au loc manifestări religioase şi culturale, circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti de rit romano-catolic, cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre lăcaşurile de cult, localităţile turistice şi zonele agrement.

În această perioadă, acţionează 1067 de poliţişti cu 455 de mijloace auto. Pentru menţinerea climatului de siguranţă publică  acţionează 759 de poliţişti de ordine publică, iar pentru siguranţa rutieră acţionează 192 de poliţişti cu 78 de autospeciale de poliţie. În medie, zilnic, peste 200 de poliţişti din structurile de ordine publică şi poliţie rutieră vor fi la datorie împreună cu ofiţeri şi agenţi de investigaţii criminale, precum şi echipele de intervenţie ale Serviciului de Acţiuni Speciale.

Zilnic, pe drumurile publice acţionează 15 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, poliţiştii rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii pot petrece în siguranţă sărbătorile şi beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere.

În urma acțiunilor desfăşurate şi a prezenţei active în teren au fost constatate 8 infracţiuni flagrante.

De asemenea, au fost aplicate 437 sancțiuni contravenționale, în valoare de 157.155  lei.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române. Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități de prevenire şi combatere, fiind reţinute 24 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

Din cele 437 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti, cele mai multe au fost date în cadrul acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice şi de creştere a gradului de siguranţă rutieră.

Astfel, 355 de sancţiuni au fost aplicate la OUG 195/2002 republicată privind circulaţia pe drumurile publice, cele mai multe dintre acestea – 230 fiind aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză – una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, în cadrul acţiunilor de sigurare şi menţinere a climatului de ordine şi siguranţă publică poliţiştii au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale la Legea 61/191 republicată.

Alte 36 de sanţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti pentru nerespectarea legislaţiei privind legalitatea actelor de comerţ.

Urmare acţiunilor de prevenire, descurajare şi combatere desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, în perioada de referinţă nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave şi nici acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Echipajele de poliţie rutieră au fost prezente pe toate drumurile publice prevenind potenţiale tragedii rutiere, urmare a nerespectării legislaţiei de către persoane fără permis sau care au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

comments

comments