full screen background image

Cartele prepaid cumpărate în România, folosite de atentatori în pregătirea unor atacuri

cartela_prepay_01     Şeful Guvernului, Dacian Cioloș a declarat, într-o emisiune televizată, că deţine informaţii conform cărora cartele prepaid cumpărate în România ar fi fost folosite de atentatori în pregătirea unor atacuri.

Premierul spune că a fost avertizat de SRI că necunoaşterea identităţii persoanelor care deţin cartele preplătite e un obstacol în lupta împotriva terorismului.

Întrebat dacă are semnale că instrumentele le folosesc serviciile secrete pentru a combate terorismul sunt insuficiente, Dacian Cioloș a răspuns că România e una din puținele țări din Uniunea Europeană care, încă, vinde cartele fără un control de identitate.

Printre statele UE în care convorbirile telefonice efectuate de pe cartele prepaid sunt monitorizate sunt Italia, Spania , Franța, Germania, Slovacia, Danamerca, Letonia, Bulgaria și Grecia.

SRI a atenţionat în repetate rânduri că România nu reuşeşte să ţină pasul cu teroriştii care se folosc de tehnologii de ultimă generaţie atunci când pun la cale atacuri.

Dacian Cioloș a anunțat că în perioada următoare, Guvernul va încerca să propună din nou un proiect legat de înregistrarea cumpărătorilor de cartele prepaid.

comments

comments