full screen background image

Supermarketurile ar putea fi obligate să comunice Consiliului Concurenței prețurile produselor pe care le vând

supermarket    Marile magazine ar putea fi obligate să comunice consiliului concurenţei preţurile produselor pe care le vând, informează B1 TV.

Potrivit unui proiect de lege care a trecut deja de Senat, supermarketurile şi hipermarketurile care nu se conformează vor fi amendate cu sume cuprinde între 20.000 şi 50.000 de lei.

Plenul Senatului a adoptat, cu 82 de voturi “pentru” şi o singură abţinere, proiectul de lege, iar iniţiatorii actului normativ spun că măsura trebuie luată pentru că deşi TVA-ul a scăzut, în foarte multe supermarketuri preţurile au crescut sau au stagnat.

“Întreprinderile care fac parte din comerţul modern cu produse alimentare şi nealimentare, de tip supermarket, hipermarket, discounter şi cash&carry, vor notifica la Consiliul Concurenţei, la cererea acestuia, preţurile de vânzare ale produselor comercializate de acestea, în vederea realizării de analize, studii de piaţă sau comparaţii de preț”, se arată în documentul adoptat de senatori.

Potrivit proiectului, marile magazine care nu vor comunica preţurile pe care le practică, atunci când acest lucru le va fi solicitat de către Consiliul Concurenţei, vor fi sancţionate cu amenzi cuprinse între 20.000 şi 50.000 de lei.

Senatul a fost prima Cameră sesizată cu acest proiect, iar acum legea ajunge la Camera Deputaţilor care este for decizional.

comments

comments