full screen background image

Cum sesizăm autoritățile dacă suspectăm un atac terorist

SRI 2    Dacă aveţi suspiciuni cu privire la un eventual atac terorist, actionati. SRI pune la dispozitie linia telefonică gratuită TELVERDE: 0 800 800 100.

Din păcate, recomandările care se găsesc acolo pot fi mai mult subiect de glumă.

SRI spune să sunăm imediat ce observăm situaţii sau persoane care pot genera riscuri teroriste:

1. cineva este interesat de procurarea unor substanţe ce ar putea fi folosite în scopuri teroriste. De parcă cetăţenii obişnuiţi ar şti să distingă substanţele cu ochiul liber.
2. acţiuni prin care se încearcă perturbarea funcţionării unor instituţii/locaţii importante. De parcă teroriştii ar striga în gura mare că vor să atace o instituţie importantă.
3. anumite persoane confecţionează, deţin, transportă sau manipulează ilegal armament, muniţii, substanţe care ar putea fi folosite în scopuri teroriste prezenţa repetată sau prelungită a unor persoane neautorizate în zona unor locaţii precum misiuni diplomatice străine, sedii ale unor instituţii internaţionale.
De parcă teroriştii îşi transportă la vedere muniţia sau umblă cu Kalajnikovul pe umăr pe stradă.
4. persoane care fotografiază sau filmează obiective unde asemenea activităţi sunt interzise. Poate că o persoană nu a văzut semnul cu filmarea/ fotografierea interzisă.
Sau poate sunt turişti străini care sunt fascinaţi de o clădire şi nu ştiu că acolo este de fapt o instituţie strategică.

comments

comments