full screen background image

Cetăţean din Federaţia Rusă, oprit în timp ce încerca să intre ilegal în România

Politia_De_Frontiera-Final.svg     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat un cetăţean din Federaţia Rusă în timp ce încerca să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În ziua de 23 martie, la nivelul Sectorului P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, lucrătorii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, o persoană care se deplasa pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Siret.

Imediat, un echipaj mobil s-a deplasat în zona respectivă, ocazie cu care s-a constatat că persoana în cauză, de sex masculin, este cetăţean străin şi nu îşi justifică prezenta în zona, motiv pentru care a fost condus la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat din Federaţia Rusă, în vârstă de 41 de ani, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat din Ucraina în România.

Acesta a declarat că intenţiona să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cetăţeanul rus a fost predat autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

comments

comments