full screen background image

7 localităţi fără energie electrică şi drumuri blocate din cauza vântului şi a zăpezii

Viva News 7     Şapte localităţi sunt nealimentate cu energie electrică în judeţul Suceava, după ce reţeaua a fost afectată de vânt şi zăpadă, iar mai multe drumuri au fost blocate temporar după ce arbori au căzut pe carosabil.

Prefectura Suceava a transmis o descriere pe scurt a evenimentelor semnificative petrecute până pe 24 martie, ora 8.00:

1. Apel 112, ora 23.34: TIR derapat în lateralul părții carosabile a DN 17, între localitățile Gura Humorului și Frasin, după stația SOCAR. La fața locului s-au deplasat o autospecială de la G.I. Gura Humorului și un utilaj SDN Câmpulung Moldovenesc. Nu s-a intervenit deoarece tir-ul a ieșit fără ajutor pe partea carosabilă, astfel deblocându-se traficul.

2. Apel 112, ora 23.27: Accident de circulație pe DN 17, în zona localității Prisaca Dornei, în care au fost implicate 4 autovehicule și în urmă căruia a fost blocat un sens de mers. Evenimentul a fost gestionat de IPJ Suceava, drumul fiind deblocat după circa 45 minute.

3. La ora 23:43, șeful de tură din Regulatorul CFR Suceava anunță blocarea traficului feroviar în zona Valea Putnei – Pojorâta, datorită căderii unui copac pe rețeaua de alimentare a căii ferate. A fost blocat trenul InterRegio 10654 Vatra Dornei – București cu circa 40 călători, în zona Valea Putnei și trenul 12837 în gara Câmpulung Moldovenesc. Au intervenit lucrătorii CFR cu o drezină, traficul feroviar fiind reluat la ora 00:38.

4. Apel 112, ora 00:44: Un copac căzut pe partea carosabilă pe DN 18, în zona localității Valea Stânii – comuna Cârlibaba, traficul fiind blocat pe ambele sensuri. Au fost blocate 2 autoturisme, cu 3 persoane. Circulația a fost reluată la ora 01:40, după intervenția lucrătorilor SDN Câmpulung Moldovenesc cu 1 utilaj. La fața locului s-a deplasat în sprijin și un echipaj de la Detașamentul de pompieri Vatra Dornei care a intervenit pentru degajarea unui cablu de fibră optică căzut pe carosabil.

5. Apel 112, ora 06:23: Copaci căzuți pe DN 18 în zona Puciosu – comuna Iacobeni. Au fost alertate forțele și mijloacele SDN Câmpulung Moldovenesc și Detașamentului de pompieri Vatra Dornei, care, ulterior, au fost întoarse din drum, la fața locului intervenind și deblocând drumul cetățenii din zonă.

6. Informare prin e-mail primită de la E-ON, ora 10:00: a fost afectată alimentarea cu energie electrică pentru un număr de 7 localități, astfel:
– afectate total: Bodnăreni.
– afectate parțial: Crucea, Broșteni, Chiril, Cotârgaşi, Holda, Lungeni.
– total posturi de transformare nealimentate: 33.

comments

comments