full screen background image

Distonocalmul va lipsi de pe piaţă în perioada următoare

Sante-consommation-medicaments-3 i me  ge     Distonocalmul va lipsi de pe piaţă în perioada următoare, întrucât Comisia Europeană a cerut oprirea de la comercializare a medicamentelor care au în compoziţie derivat de ergot.

Dosarul cu noua formulă fără acest derivat a fost depus la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale  pentru evaluare, în 2014, dar analiza nefiind încă încheiată din cauza lipsei de personal.

Decizia unei companii farmaceutice din România de a înregistra o nouă formulă Distonocalm vine după ce, în 2013, Comitetul pentru medicamente de uz uman  al Agenţiei Europene pentru Medicamente  a recomandat „restricţionarea utilizării medicamentelor care conţin derivaţi de ergot pentru anumite indicaţii terapeutice”, nu şi pentru cele ale medicamentului Distonocalm.

Recomandarea Comitetului a condus la dificultăţi de aprovizionare cu derivat de ergot şi, în final, la „epuizarea stocurilor de materie primă”, ceea ce face imposibilă continuarea producţiei în formula actuală.

ARTICOLE ASEMANATOARE

comments

comments