full screen background image

Focuri de armă pentru reţinerea unui contrabandist care avea în maşină peste 20.000 de pachete cu ţigări

3    Joi, 17 martie, la nivelul S.P.F Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

În jurul orei 15.20, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontiera de stat spre interiorul tării, pe direcţia localităţii de frontieră Bănceşti.

Imediat, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului, pentru verificarea mijlocului de transport.

La vederea lucrătorilor de frontieră, soferul maşinii în cauză, un autoturism de teren marca Mitsubishi Pajero, fără plăcuţe de înmatriculare, a abandonat autovehiculul şi a fugit spre teritoriul statului vecin.

Pentru reţinerea acestuia, care nu s-a supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au folosit conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment, în plan vertical.

Nici de această dată bărbatul nu s-a oprit, fapt pentru care au fost demarate activităţi specifice, fiind anunţate şi autorităţile ucrainene pentru cercetarea în comun a cazului.

Autoturismul de teren plin cu ţigări a fost dus la sediul S.P.F. Siret, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 20.500 de pachete cu ţigări, marca Marble, în valoare de aproximativ 246.000 de lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul de teren, în valoare de 7.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Siret, iar în continuare se efectuează cercetări, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

comments

comments