full screen background image

Cererea lui Traian Băsescu de înregistrare a Mișcării Populare, respinsă de magistraţi

pmp_sigla2     Traian Băsescu nu poate schimba numele partidului, grupul politic se va numi în continuare “Partidul Mişcarea Populară”, au decis, vineri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi a respins, vineri, cererea de înregistrare a partidului “Mişcarea Populară”.

De menționat că cei doi judecători ai completului de la Curtea de Apel București au avut opinii contrare în legătură cu cererea depusă de Traian Băsescu, astfel încât a fost introdus un al treilea magistrat în complet, care a înclinat decizia în sensul respingerii solicitării de înregistrare.

Tribunalul Bucureşti admisese pe 15 decembrie 2015 cererea de acordare a personalităţii juridice Mişcării Populare conduse de Traian Băsescu şi înregistrarea formaţiunii în registrul partidelor politice.

Cererea de înregistrare a fost depusă la tribunal pe data de 2 noiembrie 2015, membrii fondatori ai partidului fiind Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu şi Dorel Onaca.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a propus pe 10 octombrie 2015 la Colegiului Naţional al PMP, ca Partidul Mişcarea Populară să se numească doar Mişcarea Populară, afirmând că în această formaţiune nu trebuie să existe un singur curent de dreapta, adăugând că PMP va trebui să genereze soluţii pentru România.

comments

comments