full screen background image

Articole de îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate după o razie a poliţiştilor

Razie     Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat şi desfășurat, joi, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Astfel, au fost verificate 12 societăți comerciale, întreprinderi individuale şi persoane fizice şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale la Legea nr.12/1990 modif., în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni, ambele la Legea 84/1998 rep. privind mărcile şi indicaţiile geografice şi bunuri ridicate în vederea expertizării în valoare de 2.550 de lei, constând în articole de îmbrăcăminte.

O femeie de 42 de ani, din oraşul Gura Humorului, a fost depistată de polițiști în timp ce oferea spre comercializare, în incinta unui centru comercial din localitate, articole de îmbrăcăminte purtând denumirea unor mărci înregistrate şi protejate în România, fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele sunt contrafăcute.

În cauză s-a întocmit dosar penal și au fost ridicate mai multe articole de îmbrăcăminte, în vederea expertizării de către titularii de mărci.

comments

comments