full screen background image

“Sunt artist, sunt ceramist!”, la atelierul de artizanat KULT-ART ARTIZAN, în programul “Școala Altfel” 2016

1     Asociația KULT-ART Suceava invită instituțiile de învațământ școlar și preșcolar să participe la programul „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” în cadrul centrului de artizanat KULT-ART ARTIZAN Măriței, în perioada 18 – 22 aprilie 2016.

Lucrul cu ceramica reprezintă o oportunitate de dezvoltare atât pentru prichindeii de grădiniță, cât și pentru elevii din ciclul de învățământ primar și gimnazial.

Scopul programelor oferite este de a completa temele din curricula preşcolară și școlară cu subiecte care evidenţiază aspecte artistice ca mod de viață natural.
Copiii își vor dezvolta prin activități ludice simțul artistic, abilitățile practice, capacitatea de a lucra în echipă, vor cunoaște procesul de producție dintr-o manufactură și se vor familiariza cu câteva noțiuni de bază despre interpretarea unui produs artistic.

Astfel, tânăra generație nu va mai privi cu reticență arta, muzeul sau expozițiile urbane, ba chiar va fi încurajată să dea frâu liber imaginației și emoțiilor creatoare pentru a realiza noi produse artistice.

KULT-ART ARTIZAN pune la dispoziția instituțiilor de învățământ:
1. Atelier de ceramică și olărit;
2. Pictură pe ceramică;
3. Program de educație / dezvoltare a spiritului artistic prin noțiuni de bază: Ce înțelegem printr-o operă de artă.

1. Atelier de ceramică și olărit;
În cadrul acestui atelier îi invităm pe cei mici, cu vârste între 3 şi 14 ani, în atelierul nostru de ceramică unde ne vom juca cu lutul, transformându-l în minunate obiecte decorative pentru acasă! În atelierul de ceramică vom transpune idei şi poveşti în obiecte folosind diferite tehnici: modelaj în lut, vase realizate la roata olarului, utilizarea de matrițe, etc. Cei mari și cei mici vor învăța să-și creeze și propriile podoabe de ceramică (coliere, pandantive, cercei, brățări, inele, broșe sau diverse alte accesorii). Podoabele create pot fi oferite celor dragi din partea Iepurașului de Paște, de aniversări sau de ce nu, purtate cu mândrie de tinerii artiști.

2. Pictură pe ceramică;
KULT-ART ARTIZAN deține o gamă largă de obiecte numai bune de pictat, pentru amatorii de culori și creativitate. Oricine, de la prichindel de grădiniță, la elev de gimnaziu, este invitat să-și aleagă un obiect de ceramică, ustensile, vopsele, să ceară îndrumare pentru tehnicile pe care le poate folosi, să aloce timp pentru a decora obiectul, după care să aștepte câteva zile (de  obicei 3), timp în care obiectul de ceramică este glazurat și ars în cuptor, iar apoi să vină să-și ia obiectul acasă. De la bijuterii, obiecte deco și vase de mari dimesiuni, participanții la atelierul de pictură își vor putea pune în practică cele mai năstrușnice idei. Culorile utilizate în cadrul atelierului sunt non toxice, ceea ce înseamnă că amprentele colorate ale celor mici vor putea decora fără probleme obiectele simple din ceramică.

Condiții:

– Grupul trebuie să fie format din maximum 20 copii.
– Atelierele se adresează copiilor de grădiniță și clasele I-VIII.
– Fiecare grup trebuie să aibă minimum un însoțitor.
– Înscrierea se face la cerere, pe bază de programare la e-mailul: akultart@gmail.com (confirmarea înscrierii se va face printr-un e-mail al organizatorilor).
– Programările se fac cu cel putin 2 săptămâni înainte de desfășurarea programului, dar recomandăm înscrierile din timp pentru a putea face față tuturor solicitărilor.
– Programele se pot desfăşura în zilele din timpul săptămânii, de luni până vineri, în funcție de preferinţele educatorilor, învățătorilor sau diriginților.
– Atelierele se vor desfăşura la sediul KULT-ART ARTIZAN, din localitatea Măriței, nr. 537 A, comuna Dărmănești.
– Pentru materialele și instrumentele de lucru asigurate de către organizatori și pentru produsele realizate de cei mici în cadrul atelierelor, se va percepe suma de 7 lei/ participant.

Program:
Activitățile se vor desfășura zilnic în perioada 18 – 22 aprilie, între orele 10:00 – 12:00 și 13:00 –  15:00, după programul discutat în prealabil cu școlile de proveniență, în urma programării. Fiecare atelier va beneficia de îndrumarea specialiștilor artizani, iar materia primă este oferită de către organizatori. Copiii vor putea lua acasă micile opere de artă unicat realizate/pictate de ei în timpul atelierelor.

Contact:
Mai mute detalii despre noi și atelierele KULT-ART găsiți la www.artizanatkult-art.ro și pe pagina noastră de facebook KULT-ART ARTIZAN.
Înscrierile pentru Școala Altfel 2016 se fac la adresa de e-mail akultart@gmail.ro. Persoană de contact: Elena Viviana Vlad, responsabil comunicare asociația KULT-ART, tel. +40 755 536 457.

IMPORTANT: Programările se pot face până în ziua de vineri, 1 aprilie 2016.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza