full screen background image

Festivalul “Soyons Francophones!”, la Casa de Cultură din Gura Humorului

soyons-francophones     Duminică, 20 martie 2016, ora 10.00, la Casa de Cultură din Gura Humorului, va avea loc festivalul județean “Soyons francophones!” – ediția a III-a, eveniment inițiat și organizat de Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava, în colaborare cu Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului și cu Centrul Cultural din Gura Humorului, cu prilejul sărbătoririi Săptămânii Francofoniei.

Acțiunea se dorește a fi un spectacol de amploare, care să cuprindă recitaluri de poezii și cântece precum și scenete, toate în limba franceză.

Ideea a aparţinut inspectorului pentru limbi moderne, prof. dr. Constantin Tiron, care a dorit pentru prima dată în 2014 să organizeze o paradă a bucuriei, a muzicii, a dansului şi a teatrului în limba franceză.

Festivalul “Soyons Francophones!” se adresează tuturor elevilor şi profesorilor care au în comun pasiunea pentru limba lui Voltaire şi pentru al treilea an consecutiv se va concretiza într-un spectacol de amploare ce va cuprinde  recitaluri de poezii şi cântece, precum şi scenete, toate în limba franceză.

Este unul dintre puţinele evenimente organizate la nivelul judeţului Suceava care adună pe scenă un număr impresionant de elevi, din clase de gimnaziu şi de liceu, şi care oferă şansa unei după-amieze speciale dedicate culturii franceze.

Festivalul “Soyons Francophones!” este cu siguranţă o emblemă a francofoniei şi o tradiţie bucovineană de primăvară la Gura Humorului.

comments

comments