full screen background image

Primarii din județ, convocați la Suceava pentru pregătirea alegerilor locale

index     Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a convocat marţi o întâlnire de lucru cu reprezentantul teritorial al Autorităţii Electorale Permanente, Ovidiu Constantin Butnariu, pentru a discuta detalii referitoare la modul de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2016.

În prezent, există asigurată resursa umană pentru Corpul experţilor electorali din care vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii acestora în birourile electorale ale secţiilor de votare, cât şi pentru operatorii de calculator care vor fi prezenţi în ziua votului în fiecare secţie în vederea verificării prin mijloace electronice a legalităţii exercitării dreptului de vot.

Totodată, se efectuează de către AEP şi primari actualizarea Registrului Electoral în baza căruia vor fi întocmite listele electorale permanente.

În contextul gestionării activităţilor ce le are în competenţă Instituţia Prefectului – judeţul Suceava şi AEP, s-a stabilit pentru data de 22 martie 2016, ora 11.00 o şedinţă cu primarii şi secretarii tuturor unităţilor administrativ teritoriale, în cadrul căreia se vor prezenta principalele atribuţii pe care le au aceştia în vederea bunei organizări a procesului electoral din luna iunie a acestui an.

Pe site-ul Instituţiei Prefectului– judeţul Suceava s-a publicat toată legislaţia aprobată până în prezent privind alegerile locale şi care poate fi consultată de către orice persoană interesată.

Conform calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, activităţile ce se vor desfăşura au ca dată de referinţă 22 martie 2016.

comments

comments