full screen background image

Filmul “Be My Cat: A Film for Anne”, selectat la Festivalul de Film Nashville

be     Filmul “Be My Cat: A Film for Anne”, realizat de regizorul rădăuțean Adrian Țofei, a fost selectat la a 47-a ediție a Festivalului de Film Nashville, unul dintre cele mai importante și mai vechi festivaluri de film din Statele Unite ale Americii.

A fost selectat din peste 1.200 de opțiuni depuse și va fi o premieră nord-americană.
Festivalul este cel mai mare la care filmul a fost prezentat până în prezent, fiind indicat de “Indiewire” ca unul din cele 50 de festivaluri de top de film din lume și de “Movie Maker Magazine” drept unul dintre cele 50 de festivaluri care-și merită taxa de participare.

Vestea că a fost selectat a fost o surpriză uriașă pentru Adrian Țofei și l-a făcut să regrete că nu a depus filmul la alte festivaluri mari precum SIFF, Festivalul Internațional de film de la Chicago, Festivalul de Film de la Austin sau Festivalul Internațional de Film de la Vancouver, din moment ce a cheltuit tot bugetul anul trecut depunându-l la festivaluri mai mici de filme horror care l-au respins.
Concluzia este că majoritatea membrilor din juriile internaționale preferă băi de sânge, care plac mulțimii, în loc de filme psihologice de groază.

Asta demonstrează că nu toate festivalurile mari cer conexiuni pentru a fi selectat, cum sugerează unii oameni din industrie.

comments

comments