full screen background image

Şomerii suceveni vor să devină inspectori sau bodyguarzi

ajofm suceava     Aproape 1.000 de persoane au participat, în anul 2105, la cursurile de calificare organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Directorul executiv, Mirela Adomnicăi, a declarat că Planul judeţean de formare profesională a fost realizat în proporţie de 99,7%, cei 997 de suceveni fiind pregătiţi pentru 19 calificări sau ocupaţii.

Printre cele mai frecventate se numără cursurile de coafor, cu 144 de participanţi; inspector de resurse umane-110; bucătar-106, dar şi cel de agent de securitate, cu 96 de cursanţi.

În 2015, şomerii suceveni au mai urmat cursuri de manichiură-pedichiură, lucrător în comerţ, comunicare în limba engleză, ospătar, operator pe calculator şi în reţele, frizer, instalator reţele tehnico-sanitare şi de gaze, confecţioner articole din piele, baby-sitter, brutar, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în cultura plantelor. Cele mai puţin solicitate au fost cursul de mecanic auto, cu 15 participanţi, respectiv cel de administrator de pensiune turistică, cu 14 învăţăcei.
27 de programe de formare profesională pentru 503 şomeri au fost susţinute financiar din bugetul asigurărilor pentru şomaj, iar cu finanţare din Fondul Social European, în cadrul POSDRU, s-au organizat 24 de programe pentru 494 de şomeri.

comments

comments