full screen background image

La Fălticeni ar putea fi înființat Centrul de studii și creație artistică “Ion Irimescu”

ion irimescu     Primăria Fălticeni este solicitată să facă demersuri pentru intrarea în asociere cu Consiliul Județean, în vederea înființării și cofinanțării Centrului național de studii și creație artistică Ion Irimescu.

Cererea este semnată de mai multe persoanlități ale vieții culturale, printre care arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților PIMEN, academicianul DAN HATMANU, scriitoarea DOINA CERNICA, prof. univ. dr. ȘTEFAN GOROVEI, scriitorul GRIGORE ILISEI și criticul de artă GHEORGHE CIOBANU.

Maestrul ION IRIMESCU, decedat în urmă cu 11 ani, a solicitat fără succes prin mai multe memorii adresate Consiliului Local Fălticeni, Consiliului Județean, Prefecturii, Ministerului Culturii și Guvernului transformarea muzeului creat de el într-un Centru național de studii și creație artistică.

Demersurile erau motivate de realizarea unei școli de formare artistică la Fălticeni prin organizarea unor cursuri de artă, tabere de creație, concursuri și de construirea unui atelier unde să lucreze tineri artiști.

comments

comments