full screen background image

8 martie – “Din dragul lui, femeie”

doza bun     E primăvară! Iar martie e cu sărbătoare pentru fiecare, pentru că e luna lui Mărțișor și e “Luna Femeilor”.

Și totuși sunt unii care spun că nu e mai cu moț luna martie decât altele. Că femeia și mama de lângă ei e la fel de prețuită în fiecare zi și nu e rost de ceva special luna aceasta. Și mai spun că, deși nu oferă nimic material de 8 martie, asta n-ar trebui să îngrijoreze. Căci prețuirea nu vine din lucruri materiale. Vine din fapte, poate fi exprimată prin gesturi simple sau printr-o privire grăitoare.

Unde mai pui că anul acesta 8 martie pică într-o zi de marți?!… Iar miercuri, la serviciu, nu îl va invita nimeni să stea pe scaun să se odihnească, doar pentru că el s-a agitat cu o zi înainte, căutând cadoul perfect sau petrecându-și seara până târziu în vreun restaurant, lângă boxele în care a răsunat muzica lui Bănică Junior, de dragul ei. Așa că, mai bine, își va face timp în weekendul viitor, să-i demonstreze prin fapte cât de mult o prețuiește și nu chiar de 8 Martie. Ar fi chiar banal ca El să fie la fel tuturor celorlalți. În weekend, El va fi unicul ce-și sărbătorește consoarta prin fapte, prin gesturi, prin priviri… Căci va cumpăra toate cele necesare pentru ca ea să facă o masă de sărbătoare acasă,  cu tot felul de minunății gustoase, de care se vor bucura împreună. Păi, nu aceasta e adevărata prețuire a vieții în cuplu?!?

Și, dacă stă bine și se gândește, unde mai e emanciparea femeii și dorința de egalitate cu bărbatul? Păi ce, bărbatul are și el o zi în an doar a lui? Păi nu prea are… sau dacă are, el nu a văzut pe tarabe sau prin vitrine afișe cu “De dragul tău, bărbate!”…  Dar el este totuși un sensibil și un delicat, când vine vorba de femeia lui… deci va face asta pentru ea, dar în modul special și unic în care se pricepe el să le facă pe toate…

Și, uite așa, trece pentru ea, soție, a opta zi a lui martie… în liniște. Privind spre ceilalți ce se agită vrând să impresioneze mai mult chiar azi și nu sunt la fel de inspirați să lase totul pentru ziua liberă de weekend. Și trece ziua. Trece. Căci totu-i trecător…

Ea ar spune că trece ca oricare altă zi, dar nu e chiar așa. Căci nu ți-e dat în fiecare zi să vezi bărbați oferind atâtea flori, femei oferind atâtea zâmbete. Nici de ziua mondială a îmbrățișărilor, nu ți-e dat să vezi la fel de multe ca în astă zi! Și-atunci tu, parteneră de viață a omului ce vrea să-ți dovedească prin fapte și gesturi și priviri la final de weekend prețuirea, și nu acum, te așezi într-un colț să te odihnești, să ai resurse suficiente pentru atunci când a decis el că te poate sărbători în felul lui unic.

Eiii… E doar o poveste! Nimic ce are legătură cu întâmplări sau personaje reale! Pentru că, în martie, fiecare bărbat știe că orice femeie își caută unicitatea în gesturile și faptele lui. Și chiar dacă bărbatul nu face lucruri nemaifăcute, ci din acelea clasice, femeia își dorește să le facă într-o marți, zi lucrătoare, zi de 8 Martie. Măcar și pentru că a consumat, din greșeală, o doză de educație, în timp ce conducea spre serviciu.

0:00

comments

comments