full screen background image

Verificări cu privire la modul în care au fost salubrizate cursurile de apă

salubrizare ape 2     Vineri, 4 martie, la sediul Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava a avut loc o şedinţă de lucru, în cadrul căreia s-au stabilit detalii referitoare la efectuarea de verificări cu privire la modul în care au fost salubrizate cursurile de apă, cât şi detalii referitoare la modul în care au fost realizate şi întreţinute şanţurile şi rigolele în localităţi, pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apelor mari.

La şedinţă au participat reprezentanţii Instituţiei prefectului, SGA Suceava, GNM-CJ Suceava, ISU ”BUCOVINA” Suceava, Gărzii Forestiere Suceava.

În acest sens, prin ordin al prefectului vor fi constituite comisii interinstituţionale care vor verifica, în principal, existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere ale podurilor şi podeţelor; existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din aproprierea zonelor locuite;
modul în care au fost realizate/întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi.

Comisiile astfel constituite îşi vor desfăşura activitatea în perioada 2 martie –  aprilie.

Primarii unităţilor administrative-teritoriale din judeţul Suceava, în calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, vor sprijini activitatea acestor comisii.

Totodată, s-a dispus măsura pentru comitetele locale pentru situaţii de urgenţă de realizare a lucrărilor de îndepărtare a depozitelor neconforme de deşeuri şi de material lemnos de pe malurile şi din albiile cursurilor de apă, cu deosebire din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor.

Deficienţele constatate, însoţite de măsuri şi responsabilităţi, vor face obiectul unui Proces verbal elaborat în intervalul 14 – 15 aprilie, sub conducerea Şefului Grupului de Suport Tehnic – Directorul SGA Suceava, şi care va fi aprobat de Prefectul judeţului Suceava, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Această acţiune de verificare se realizează în contextul prevenirii situaţiilor de urgenţă cauzate de inundaţii, în scopul declarat al siguranţei cetăţenilor.

comments

comments