full screen background image

Noua Unitate de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean, realizată în proporţie de peste 80%

Spitalul Judetean 22     Lucrările la noua Unitate de Primire a Urgenţelor – SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava sunt executate în proporţie de peste 80%.
Construcţia pentru transferul pacienţilor din ambulanţe este aproape finalizată, tâmplăria în toată secţia este montată în proporţie de peste 95%, iar la interioare şi la căile de acces exterioare se lucrează.

Cea mai mare parte a aparaturii este deja adusă, iar pe 4 martie se montează aparatura pentru radiologie.

Dotarea Unităţii de Primire a Urgenţelor, după reabilitare şi extindere, a avut în vedere construirea unui platou imagistic performant care să acopere întreaga diversitate de patologii cu prezentare frecventă în UPU Suceava.

Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane de lei sunt destinaţi dotării cu aparatură şi echipamente medicale performante – computer tomograf, electrocardiograf, echipament de intubaţie, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG etc.

Noua secţie UPU-SMURD a spitalului are aproape 1.900 de metri pătraţi, cu spaţii extinse pentru consultaţii şi aparţinători.

Ambulanţele au flux complet separat, cu bandă de circulaţie pe un sens, iar transferul pacienţilor din ambulanţă în secţie se face protejat şi anume în spaţiu închis şi încălzit.

S-a extins, de asemenea şi compartimentul destinat urgenţelor pediatrice, care acum au triaj vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU. Cabinetele şi birourile pentru personalul medical sunt într-un corp de clădire separat.

Termenul de finalizare este 31 martie 2016.

comments

comments