full screen background image

Pistol de 9 mm şi cartuşe, depistate în maşina unui sucevean

4      Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava desfăşoară, în perioada 1-4 martie, acţiuni comune specifice în zona de responsabilitate a Poliţiei de Frontieră Suceava, în scopul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, migraţiei ilegale, respectării regimului armelor şi muniţiilor, combaterii contrabandei şi traficului de ţigări precum şi respectării ordinii şi liniştii publice. În cadrul acţiunilor a fost depistat, într-un autoturism de teren, condus de un sucevean, un pistol de calibrul 9 mm marca şi un încărcător cu 5 cartuşe, pentru care cel în cauză nu deținea autorizaţiile prevăzute de lege.

În dimineaţa zilei de 3 martie, în jurul  orei 04.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi lucrători din cadrul I.J.J. Suceava, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza localităţii Brodina, un autoturism, marca Jeep, înmatriculat în Marea Britanie.

Maşina era condusă de Corneliu G., de 25 de ani, iar în autovehicul se mai afla, ca pasager, un tânăr, în vârstă de 17 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Pe timpul controlului, s-au descoperit, în portiera dreapta a autoturismului, un pistol din categoria armelor letale supuse autorizării şi cinci cartuşe, calibru 9 mm.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii celor doi tineri împreună cu autoturismul în cauză la sediul S.T.P.F. Suceava.

În urma unui control amănunţit asupra maşinii şi persoanelor, au mai fost descoperite un toc pentru pistol, o staţie de emisie recepţie şi un spray lacrimogen.

În cadrul primelor cercetări, şoferul a declarat că a găsit arma şi muniţia lângă un pod, în zona albiei râului Suceava, de pe raza localităţii Straja şi că intenţiona să le predea autorităţilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale  ce se impun.

Arma letală şi încărcătorul cu cele cinci cartuşe au fost reţinute de poliţiştii de frontieră, urmând să fie predate Serviciului Arme şi Muniţii din cadrul I.P.J. Suceava.

comments

comments