full screen background image

Celulă de criză la Ministerul Agriculturii

bebelusi     Celulă de criză la Ministerul Agriculturii. Președintele ANSVSA, Andrei Butaru, a fost convocat de urgență pentru discuții referitoare la cazul copiilor bolnavi din Argeș.

Autorităţile încă nu ştiu care este situaţia reală în cazul copiilor infectaţi cu o tulpină periculoasă a bacteriei E-Coli. O demonstrează un oficial al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, unul dintre cei care ar trebui să vegheze siguranţa alimentară a populaţiei. Oficialul nu ştie din ce locuri s-au luat probe, nici unde s-ar fi putut produce contaminarea, nici dacă există rezultate ale analizelor.

Alţi oficiali, cei ai Ministerului Agriculturii, nu ştiu nici ei mare lucru, dar aruncă cu acuze mai repede decât reuşesc să strângă probe.

Ministrul Agriculturii a anunțat în urmă cu două zile că bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei “Lactate Brădet” din Curtea de Argeş. Ulterior, oficialul a revenit asupra afirmațiilor sale și a recunoscut că nu există dovada legăturii dintre brânza incriminată şi cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sănătăţii să ducă la capăt ancheta.

comments

comments