full screen background image

Urmărire pentru prinderea unui bărbat din Horodnic de Sus care conducea băut şi cu permisul anulat

POLITIST     Duminică, la ora 15.40, un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a identificat, pe raza comunei Horodnic de Sus, un autoturism înmatriculat în străinătate, care se deplasa pe un drum comunal neclasificat.

În momentul pătrunderii pe DN 2E, când a observat echipajul de poliție, a oprit și a efectuat manevra de mers înapoi.

S-a procedat la urmărirea autoturismului, care a fost oprit pe un drumul comunal, la circa 50 de metri de DN 2E, conducătorul auto fiind identificat ca fiind un localnic, de 27 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat din data de 6 mai 2015, acesta declarând faptul că, autoturismul aparține soției sale, o localnică, de 21 de ani.

În cauză s-a întocmit dosar penal față de conducătorul auto, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea  pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost anulat și conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Şi soţia acestuia s-a ales cu dosar penal, pentru comiterea infracțiunii de încredințarea unui vehicul unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere sau se află sub influența alcoolului, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments