full screen background image

Nou termen în dosarul „Referendumul”

dragnea     Curtea Supremă judecă luni un nou termen al dosarului „Referendumul” în care Liviu Dragnea este acuzat că ar fi fraudat scrutinul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, transmite adevarul.ro.

Inițial, Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. De la începerea apelului, mai mulţi martori şi-au retras contestaţia. Unu dintre aceştia este Ion Ionescu, care a fost condamnat inițial la 2 ani de închisoare cu suspendare. Acesta fiind vinovat pentru mai multe fraude electorale pe care le-ar fi săvârşit pe 29 iulie 2012.

Bărbatul era cel care se ocupa de lista suplimentară pentru urna mobilă din secţia de votare nr.1 din Alexandria.

Ionescu este cel care s-a dus la lăsarea serii, însoţit de un alt coleg, pentru a doua oară, cu urna mobilă la spitalul Judeţean Alexandria, potrivit DNA.

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de Instanţa Supremă, iar prin aceeaşi sentinţă, alţi inculpaţi din dosar au primit pedepse de închisoare cu suspendare sau au fost achitaţi.

Decizia a fost contestată de procurorii DNA, care au arătat în apel că pedeapsa primită de Liviu Dragnea este prea mică raportat la gravitatea faptelor sale, acesta acţionând ca şi cum alegătorii sunt simple obiecte ce pot fi „extrase din casă prin oferirea de spectacole cu clovni“ sau „cu forţa“.

comments

comments