full screen background image

Ţigări ascunse în butelia de gaz a autoturismului, depistate în Vama Siret

1     Azi dimineață, în jurul orei 5.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Heorhii S., în vârstă de 52 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în butelia de gaz a autoturismului, cantitatea de 490 de pachete cu ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 613 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Totodată, autoturismul, în valoare de 13.500 de lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Față de cetățeanul ucrainean politiştii de frontiera au luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 24 februarie 2016.

comments

comments