full screen background image

PSD vrea remaniere guvernamentală

guvernul ciolos     Social-democrații cer schimbarea a cel puţin trei miniştri din Cabinetul lui Dacian Cioloș. Nemulţumirile liderilor PSD îi vizează pe ministrul Sănătății, pe cel al Fondurilor Europene și pe ministrul Mediului. Parlamentarii formaţiunii spun că sunt gata să depună moţiuni simple care să sintetizeze hibele din aceste domenii. Subiectul este discutat în şedinţa de astăzi a conducerii PSD.

Social-democrații susțin că ministrul Sănătății a dovedit că nu știe să gestioneze criza îmbolnăvirii copilașilor din județul Argeș, pentru că nu a coordonat echipele de intervenție, nu a știut să comunice cetățenilor care sunt măsurile care se impun și nici până acum nu știe care este cauza îmbolnăvirilor. Acesta este motivul pentru care, susțin social-democrații, Patriciu Achimaș-Cadariu ar trebui să renunțe la funcție.

Ministrul Mediului este criticat pentru că nu știe să gestioneze pădurile, iar ministrul Fondurilor Europene pentru că nici până acum statul nu știe cum să acceseze bani europeni.

Împotriva acestor miniștri sunt îndreptate moțiuni simple, elaborate de foștii miniștrii de resort ai cabinetului condus de Victor Ponta.

O moțiune simplă nu poate atrage neapărat după sine demiterea unui ministru. Este mai degrabă o luare de poziție publică. Într-adevăr, dacă moțiunile simple sunt adoptate în Parlament, atunci Guvernul ar trebui să țină cont de ele. Nu la fel stau lucrurile atunci când vine vorba despre o moțiune de cenzură, însă în acest moment PSD consideră că nu e cazul să se ajungă până acolo, deși sunt voci care spun că Guvernul ar trebui demis.

comments

comments