full screen background image

Lemn transportat fără documente, cu o maşină al cărei şofer avea permisul suspendat, confiscat la Marginea

lemn masina     Luni, la ora 20.50, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control, pe DN 17A, în comuna Marginea, autoutilitara condusă de un tânăr, de 22 de ani, din comuna  Horodnic de Sus, în care se afla, ca pasager, un bărbat, de 41 de ani, din comuna Sucevița.

Maşina transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul avea permisul de conducere reținut, fiind suspendat dreptul de a conduce în perioada 22 februarie – 22 martie.

În plus, nu deţinea documente de provenienţă a celor 4 metri steri de lemn de foc de esență fag.

Din acest motiv, autoutilitara a fost dusă la un punct de descărcare şi depozitare, aparținând Ocolului Silvic Marginea, unde materialul lemnos a fost confiscat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010.

Ajungând la locul de depozitare, bărbatul de 41 de ani a adoptat un comportament recalcitrant și s-a apropiat de unul dintre poliţişti adresându-i ameninţări, după care l-a împins.

Agresorul a fost imobilizat și încătuşat de ceilalți polițiști, după care a fost condus în autospeciala poliţiei, acesta adresând în continuare ameninţări la adresa  forțelor de ordine.

În cauză s-a întocmit dosar penal, față de tânărul de 22 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărui drept de conducere i-a fost suspendat, iar față de bărbatul de 41 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Dosarele vor fi soluționate procedural.

comments

comments