full screen background image

Peste 200 de poliţişti au vegheat, în acest week-end, la siguranţa traficului rutier

tu     Peste 200 de poliţişti rutieri şi de ordine publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră au fost prezenţi, în acest week-end, pe drumurile publice din judeţul Suceava, desfăşurând activităţi de patrulare şi monitorizare a traficului rutier, în vederea prevenirii accidentelor şi creşterii gradului de siguranţă rutieră.

Ca urmare a măsurilor dispuse, pe drumurile publice din judeţul Suceava nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu decese sau persoane rănite grav, traficul desfăşurându-se în condiţii de deplină siguranţă.

Totodată, prezenţa activă în teren a poliţiştilor s-a evidenţiat şi prin identificarea în trafic a unor şoferi care au consumat băuturi alcoolice şi a unor persoane conducând vehicule fără a avea acest drept, prin acţiunile de constatare în flagrant a acestor infracţiuni fiind prevenite potenţiale tragedii rutiere.

Acţiunile de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere au fost completate şi de acţiuni de control a transportatorilor de mărfuri şi persoane, derulate în cadrul acţiunii TISPOL. Au fost controlate 335 de vehicule şi au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, 23 pentru transportatorii de persoane şi 79 pentru transportatorii de mărfuri.

Având în vedere faptul că analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier au evidenţiat faptul că pe perioada week-end-ului se înregistrează un număr crescut d e evenimente rutiere generate de viteza excesivă şi consumul de alcool, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea acestor evenimente, pe segmentele de drum şi în intervalele orare identificate cu risc.

Au fost aplicate 402 sancţiuni contravenţionale în valoare de 118.810 lei.

Au fost constatate 8 infracţiuni la regimul rutier şi au fost suspendate 18 permise de conducere.

Cele mai multe – 10, au fost suspendate pentru consum de băuturi alcoolice.

Alte 6 permise au fost suspendate pentru depăşirea regimului legal de viteză, iar 2 permise au fost suspendate pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare pentru neregulile constatate.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia şoferilor să nu consume alcool şi să se urce la volan, efectele în plan juridic, dar şi la nivelul siguranţei rutiere, fiind din cele mai grave.

comments

comments