full screen background image

Asociația Bafi Rădăuți organizează o acțiune de plantare pe un teren neproductiv din județ

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA     Asociația Bafi, cu sediul în municipiul Rădăuți, anunţă intenția de a organiza o acțiune de plantare pe un teren neproductiv din județul Suceava în suprafață de maxim 7 ha. în baza inițiativei locale lansate de Asociația “Plantăm fapte bune în România”.

În fiecare stat pădurile sunt exploatate pentru dezvoltarea necesităților umane, însă exploatările sunt realizate în majoritate cu măsură, astfel încât să se evite producerea unor dezechilibre ecologice.

“Plantăm fapte bune în România” își propune să implice cât mai mulți români în ameliorarea situației pădurilor din România.

Misiunea este de a implica societatea civilă, publicul larg, autoritățile, companiile și mass­media în protejarea și creșterea de păduri.

Mai multe informații sunt publicate pe pagina de facebook sau pe http://www.plantamfaptebune.ro/.

Asociația Bafi crede în frumusețea nevăzută a oamenilor, aduce frumosul în peisajul urban, arată semenilor puterea gesturilor simple și arată cum intenția urmată de acțiune conștientă poate produce schimbări constiente.

Obiectivul general al proiectului de împădurire național vizează implicarea a 50.000 voluntari în 5 ani de zile în vederea împăduririi unei suprafețe de 300 de ha.
Obiectivul stabilit pentru județul Suceava este implicarea unui număr minim de 500 voluntari în următorii 2 ani de zile în vederea împăduririi unei suprafețe de 10 ha în județul Suceava și creșterea pădurilor până la reușita finală (5­7ani).

BAFI adresează rugămintea societății civile și a autorităților publice locale din județul Suceava de a  comunica date cu privire la terenuri neproductive din comunitatea lor.

Se caută un teren proprice împăduririi și s-au întâmpinat dificultăți în identificarea sa până la momentul actual, drept urmare lansează această scrisoare deschisă în speranța că se va găsi o comunitate cu teren neproductiv, unde să se dorească o acțiune de împădurire pe bază de voluntariat.

Pentru orice fel de detalii sau informații despre acțiunea de împădurire vă stă la dispoziție adresa de email asociatia@bafi.ro sau numărul de telefon 0755.264363.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments