full screen background image

Un bărbat din Dorneşti care, conducând băut maşina, a lovit mortal un pieton, a fost arestat

DAN IOAN PARVAN - ARESTAT PREVENTIV - TIMISOARA     Poliţiştii au desfăşurat activităţi investigative pentru asigurarea materialului probator într-o cauză de ucidere din culpă, un bărbat fiind reţinut şi introdus în arestul IPJ Suceava. Totodată, poliţiştii reamintesc faptul că siguranţa rutieră este o prioritate a Poliţiei Române, pentru cei care nu respectă legea şi pun în pericol viaţa persoanelor, urmând a se dispune măsuri preventive inclusiv privative de liberate.

Luni, 15 februarie, în jurul orei 19.00, un bărbat, de 38 ani, din comuna Dornești, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, în dreptul unui imobil, a accidentat grav un bărbat, de 56 de ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În cursul serii, victima a decedat la Spitalul Judeţean Suceava.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat şi probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma continuării activităţilor de cercetare penală, având în vedere consecinţele evenimentului rutier, pericolul social al faptei şi condiţiile agravante de săvârşire a faptei, poliţiştii au dispus reţinerea şoferului pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii reamintesc că vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de deplină siguranţă.

comments

comments