full screen background image

Guvernul schimbă 19 prefecţi și trei subprefecți

Dacian Ciolos     Guvernul a decis schimbarea a 19 prefecţi după ce premierul a cerut ministrului Internelor o evaluare a activităţii acestora, au precizat surse politice ale Mediafax. Decizia de încetare a exercitării funcţiei de prefect a celor 19 prefecţi a fost luată în şedinţa de joi a Executivului.

Totodată, Guvernul a decis încetarea exercitării funcţiei şi a cel puţin trei subprefecţi.

Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, anunţa schimbări semnificative la nivelul prefecţilor, după ce Execuitvul a analizat capacitatea de reacţie a acestora şi dorinţa lor de se implica sau nu politic în campania electorală. Dan Suciu mai spunea că noii prefecţi vor fi numiţi fără concurs, deoarece timpul e scurt.

“A fost o trecere în revistă a activităţii prefecţilor şi o analiză a comportamentului, atât în ceea ce priveşte capacitatea de a reacţiona, cât şi dorinţa de a nu se implica politic în campania electorală. Evaluarea s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecţi”, a spus Suciu, miercuri, la finalul şedinţei Executivului.

El a adăugat că actualul Guvern nu va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor care rămân vacante invocând timpul scurt avut la dispoziţie de Cabinetul Cioloş.

comments

comments