full screen background image

Medicii de familie, nemulțumiți de problemele de la sistemul prin care funcţionează cardul de sănătate

carduri de sanatate     Protest la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Medicii de familie au ieșit în stradă, nemulțumiti de blocajele dese ale sistemului cardului de sănătate, informează B1 TV.

Pacienții nu vor putea beneficia de acest sistem și asta pentru că duminică după-amiaza cardul de sănătate a fost blocat din nou. CNAS a anunţat existenţa unor noi probleme privind sistemul prin care funcţionează cardul de sănătate. Aşa că servicile medicale, prescrierile reţetelor şi eliberarea medicamentelor prin cardul de sănătate s-au putut face numai în modul offline.

”Nu putem să blocam activitatea, pentru ca pacienții se bazează pe noi, dar activitatea e mult mai grea. În primul rând, s-a deteriorat relația cu pacienții. Nu mai putem să dăm rețetă pe trei luni pentru că nu se poate fracționa. Este o lipsă de respect pentru pecienți. Oamenii plătesc pentru un sistem de asigurări și vor ca drepturile lor să fie respectate. Nu știu ce vom reuși să facem. Mâine avem consultări pentru normele din contractul cadru. Vom susține că nu este normal să lucrăm în astfel de condiții”, a spus unul dintre medicii prezenți la protest.

comments

comments