full screen background image

Măsuri de susținere pentru persoanele rănite în incendiul din Clubul Colectiv

raniti-club-colectiv     Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii au prezentat Guvernului informări în legătură cu stadiul aplicării măsurilor de sprijin a persoanelor rănite în incendiul din 30 octombrie 2015 din Clubul Colectiv, a persoanelor care i-au însoțit pe răniți în perioada de spitalizare, precum și a familiilor celor care și-au pierdut viața în tragicul eveniment.

În urma incendiului din Clubul Colectiv, 63 de persoane și-au pierdut viața, dintre care, 27 în data de 30 octombrie, iar 147 de pacienți au fost internați, 43 au fost transferați în spitale din străinătate, iar 104 au rămas în 13 spitale din România.

Potrivit informațiilor din 8 februarie 2016, 15 persoane rănite în Clubul Colectiv se mai află internate în spital (14 în străinătate, un pacient în România) și trei pacienți efectuează tratamente în ambulatoriu. Pacienții externați din spitalele din România, care necesită sau care vor necesita, ulterior, tratamente de recuperare, inclusiv intervenții chirurgicale, sunt cuprinși în programe de recuperare, care se desfășoară în cursul anului 2016, în funcție de evoluția stării lor de sănătate. Pentru tratamentul pacientului critic care a suferit arsuri grave s-a alocat, în 2016, suma de  11 milioane de lei.

Amintim faptul că, pentru achiziționarea de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, necesare pacienților tratați în România, a fost alocată, în 2015, suma de 26,3 milioane de lei.

Pentru decontarea transportului medical specializat, a serviciilor medicale, a contribuției personale pentru persoanele care au beneficiat de tratament în străinătate, Guvernul a creat cadrul legal și, în bugetul pentru 2016 a fost alocată suma de 90 de milioane de lei, cu această destinație.

De asemenea, pentru persoanele care i-au însoțit în spitalele din țară și străinătate pe răniții din Colectiv, precum și pentru familiile persoanelor care și-au pierdut viața, prin hotărâri ale Guvernului au fost stabilite măsuri pentru acordarea unor ajutoare urgență.

Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a efectuat, până în prezent, plata ajutoarelor de urgență în sumă totală de 2.758.939 lei.

De aceste ajutoare au beneficiat:

Ø Familiile persoanelor decedate –  48 de persoane au solicitat acest ajutor de urgență, în cursul anului 2015;

Ø Însoțitorii persoanelor rănite în clubul Colectiv:

– Pentru însoțitorii persoanelor rănite aflate în tratament în spitalele din România s-a plătit suma de 476.000 lei, pentru 76 de persoane;

– Pentru însoțitorii persoanelor transferate pentru tratament în străinătate s-a plătit suma de 2.039.439 lei, pentru 36 de persoane.

comments

comments