full screen background image

Ultima zi pentru actualizarea dosarelor ANL, la Suceava

anl     Conducerea Primăriei municipiului Suceava face apel la solicitanţii de locuinţe construite din fonduri guvernamentale, prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, să se prezinte să-şi actualizeze dosarele, în vederea calculării punctajului.

Cei care au dreptul şi îndeplinesc condiţiile pentru locuinţele ANL, trebuie să meargă la compartimentul specializat al executivului cu adeverinţa de salariat din care să rezulte adresa unităţii, data angajării, natura raportului de muncă şi venitul net realizat în luna decembrie 2015 sau ianuarie 2016, cât şi cu adeverinţă de la asociaţia de proprietari din care să reiese numărul de persoane cu care locuieşte titularul cererii, precum şi existenţa sau inexistenţa datoriilor de întreţinere.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, atrage atenţia că persoanele care nu au documentaţia la zi îşi pot pierde poziţia de pe lista de priorităţi.

Data limită pentru reactualizare este 9 februarie.

Potrivit legii, beneficiarii de locuinţe ANL trebuie să aibă sub 35 de ani, la data depunerii cererii, aceştia şi membrii familiei lor netrebuind să mai deţină o locuinţă în proprietate sau cu chirie, una proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea solicitanţii, în municipiul Suceava ori pe o rază mai mică de 10 km faţă de reşedinţa de judeţ.

De asemenea, titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Suceava sau în localităţi limitrofe, aflate la maxim 10 km de municipiu.

La stabilirea punctajelor şi ordinii pe listă se iau în calcul situaţia actuală a titularului, starea civilă, numărul de persoane din întreţinere, starea de sănătate a tuturor, vechimea cererii sau nivelul studiilor sau al pregătirii profesionale.

comments

comments