full screen background image

Ministrul Mediului a demis conducerea Romsilva

romsilva     Cinci dintre cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie al Romsilva, inclusiv preşedintele, au fost demiși de ministrul Mediului, Cristiana Paşca-Palmer, informează potrivit unui comunicat al ministerului.

Paşca-Palmer i-a reproșat prședintelui Romsilva că nu a analizat situaţia directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor, Adam Crăciunescu, inculpat într-un dosar penal. Ministrul a denunțat și faptul că nu au fost luate măsuri pentru deblocarea licitaţiilor de masă lemnoasă.

”Joi, 4 februarie  2016,  ministrul  Mediului,  Apelor  și  Pădurilor,  Cristiana  Pașca-Palmer, a aprobat revocarea președintelui Consiliului de Administație (CA) al Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) Romsilva, precum și a altor patru membri ai Consiliului. Motivația deciziei privind revocarea președintelui CA care, în același timp, este și reprezentantul MMAP(autoritatea tutelară) în cadrul Consiliului, este aceea că nu a supus  analizei  CA  două  aspecte  care  constituiau un  potențial  prejudiciu pentru Romsilva.  Este  vorba atât de calitatea  de  inculpat  a  directorului  demisionar  al  RNP Romsilva într-un dosar de cercetare penală, încă din ianuarie 2015, cât și de blocajul licitațiilor de masă lemnoasă din decembrie 2015”, se arată în comunicatul citat.

Ceilalţi patru membri revocaţi sunt acuzaţi de lipsă de imparţialitate, în condiţiile în care au deţinut, simultan, şi funcţii de decizie, şi de execuţie.

”În  ceea  ce  privește  decizia pentru ceilalți  patru membri  revocați, motivația o constituie  încălcarea  principiilor  de  bună  guvernanță,  prin  faptul  că  aceștia  au deținut, concomitent,  în  cadrul  RNP,  atât  funcție  de  decizie,  cât  și  funcție  de execuție. Ca   urmare,   s-a considerat  că  deciziile  CA  sunt  lipsite  de  imparțialitate  și independență, având în vedere faptul că cei patru membri sunt personal executiv în subordinea directorului general al RNP Romsilva”, se mai arată în comunicatul ministerului Mediului.

comments

comments