full screen background image

19 milioane de lei, bugetul pentru dezvoltare al municipiului Rădăuţi

viva cafe radauti jec     Consilierii locali din Rădăuți au votat, în ședință extraordinară, bugetul municipiului, pentru anul 2016.

În sumă totală de 72 milioane lei (din care 63 de milioane sunt bugetate pentru anul în curs, iar 9,2 milioane lei reprezinta excedentul bugetar al anului 2015), acest buget este mai mare decât cel al anului trecut, și a fost votat în unanimitate de cei 12 consilieri rădăuțeni.

Decizia deliberativului local este ca, din această sumă, 53 de milioane să meargă pe partea de funcționare a Primăriei municipiului și a instituțiilor subordonate, iar 19 milioane pe partea de dezvoltare.

Consilierul local Adi Jecalo a vorbit, la VIVA FM, despre suma cuprinsă în bugetul pe anul 2016 și în ce fel a fost repartizată în vederea modernizării și dezvoltării municipiului Rădăuți.

0:00

Consilierul PSD, Adi Jecalo, a vorbit, la VIVA FM, despre prioritățile pe care executivul local le are în ceea ce privește banii din bugetul local al anului 2016.

Astfel, cea mai mare sumă s-a alocat către asfaltarea a șapte străzi din municipiu, peste 5 milioane lei, iar lucrările de asfaltare vor începe imediat ce vremea va permite efectuarea lor, studiul de fezabilitate fiind realizat în acest moment.

Se așteaptă oferte din partea constructorilor care doresc să contracteze aceste lucrări prin licitație, după cum spune Legea Achizițiilor Publice.

0:00

Consilierii locali rădăuțeni au în vedere efectuarea a trei lucrări importante pe care doresc să le realizeze pe timpul mandatului lor.

Este vorba despre repararea esplanadei centrale din fața Băncilor Reiffeisen și Banc Post, pentru care au prevăzut suma de 600.000 de lei, iar lucrările au demarat deja, peste 800.000 de lei s-au repartizat pentru Aleea Voievozilor și Statuia lui Bogdan I, iar al treilea proiect, care va demara în curând, implică Parcul Central al municipiului, unde se dorește unirea trotuarului principal cu aleea parcului și va costa aproximativ 250.000 de lei, după cum a spus, la VIVA FM, consilierul local Adi Jecalo.

0:00

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuţi

comments

comments