full screen background image

Cetăţeni somalezi opriţi la frontieră, în apropiere de Baineţ

politia de frontiera     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au predat autorităţilor de frontieră din Ucraina trei cetăţeni somalezi, doi adulţi si un minor, care au fost depistaţi în timp ce încercau să intre ilegal în România, pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În ziua de 3 februarie, la nivelul Sectorului P.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, lucrătorii de frontieră au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, două persoane care se deplasau pe jos dinspre frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Baineţ.

Imediat un echipaj mobil s-a deplasat în zonă, ocazie cu care a constatat că cei în cauză, un bărbat şi o femeie cu un copil în braţe, sunt cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenta în zona, motiv pentru care au fost conduşi la sediul sectorului, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni somalezi, doi adulţi în vârstă, de 20 şi 23 de ani, şi un minor, de numai 6 luni, care aveau asupra lor documente eliberate de autorităţile ucrainene.

Persoanele în cauză au declarat că au trecut frontiera de stat din Ucraina cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

comments

comments