full screen background image

Un aparat electric uitat în priză a declanşat un incediu la un service din Rădăuţi

pompieri     Militarii Detaşamentelor de Pompieri Rădăuţi şi Suceava şi ai Gărzilor de Intervenţie Siret şi Solca au intervenit, luni, cu 8 autospeciale, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoservice, din municipiul Rădăuţi.

La faţa locului a intervenit şi Grupa Operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda operaţiunilor.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la astereala acoperişului şi la elementele combustibile ale instalaţiei de încălzire, existând pericolul de propagare la întreaga hală şi la vecinătăţi.

Lăudabilă a fost intervenţia personalului de pe locul de muncă, care, după ce a anunţat incendiul la 112, nu s-a pierdut cu firea şi, până la sosirea echipajelor profesioniste, a acţionat cu mijloacele de primă intervenţie, evacuând din hala incendiată autovehiculele şi butoaiele cu lichide combustibile.

Incendiul a fost anunţat la ora 15:53 şi lichidat la ora 17:35.

Au ars astereala din lemn, pe 50 de metri pătraţi, generatorul de aer cald, precum şi elemente combustibile din tabloul electric al generatorului şi al unui cric pneumatic.
Flăcările au degradat pereţii clădirii, pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, planşeul din tablă, pe 50 de metri pătraţi, învelitoarea acoperişului, din tablă, pe 100 de metri pătraţi, trei ferestre din PVC şi alte bunuri.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un aparat electric de încălzire, lăsat sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari au salvat restul clădirii, o casă de locuit, ateliere şi magazine, aflate în imediata vecinătate.

comments

comments