full screen background image

Firma suceveană de transport călători poate fi salvată doar de autobuzele electrice

autobuz electric suceava     Societatea de transport public local de călători TPL Suceava are probleme financiare, recunoaşte Ion Lungu, primarul localităţii, care precizează că, în ciuda faptului că în 2015 se ajunsese cu plata subvenţiei la zi, în prezent obligaţiile către firma la care autorităţile este unic acţionar s-au adunat din nou.

Lungu: “Bugetul TPL nu este suficient niciodată. Cu toate eforturile făcute de Primărie, ora actuală mai avem nişte datorii către această societate. O bună parte din cheltuielile TPL o reprezintă cea cu combustibilul consumat de autobuzele şi microbuzele societăţii, de aceea o soluţie o reprezintă înlocuirea actualului parc auto cu mijloace de transport electrice, care consumă foarte puţin.”

Primăria municipiului Suceava face demersuri pentru depunerea unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă, prin care societatea de transport public local va fi dotată cu 40 de autobuze electrice.

Lungu: “Este foarte important ca aceste autobuze să vină cât mai repede, pentru că de aici va veni eficientizarea TPL. Acestea sunt mai scumpe, însă se vor amortiza rapid, dată fiind achiziţionarea cu fonduri europene, cât şi faptul că energia electrică este mai rentabilă în raport cu consumul de combustibili.”

comments

comments