full screen background image

Aviz pozitiv pentru urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

gabriel oprea     Comisia juridică a Senatului a avizat, marţi, favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, potrivit unor surse parlamentare.

Decizia Comisiei juridice de avizare favorabilă a solicitării DNA a fost luată cu 9 voturi “pentru” şi o singură abţinere. Avizul este consultativ, urmând ca plenul Senatului să decidă asupra ridicării imunităţii parlamentare a senatorului UNPR. Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma să fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul în acest caz.

Gabriel Oprea a pledat nevinovat la Comisia juridică şi a cerut chiar retrimiterea dosarului, pe motiv că ancheta nu este de competenţa DNA, ci a Parchetului General.

Senatorul UNPR Gabriel Oprea a declarat, marţi, la ieşirea din Comisia juridică a Senatului, că este nevinovat, că a respectat mereu legea şi nu a cerut nimic în plus faţă de alţi foşti miniştri de interne, sugerând că la baza dosarului său se află jocuri politice.

comments

comments