full screen background image

Peste 22.000 de pachete cu ţigări, confiscate la Straja

1     Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 22.000 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 222.000 de lei, ce urmau sa fie comercializate pe piaţa neagră de desfacere din România. În urma acţiunilor poliţiştilor de frontieră, au fost reţinute două peroane care sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina  au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.30, au observat, pe raza localităţii Straja, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete, spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă.

În urma acţiunii, a fost reţinut cetăţeanul român Costică P., în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Imediat au fost luate măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei, iar la scurt timp, lucrătorii din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus au reţinut, în apropiere, un alt cetăţean român, Ioan B., în vârstă de 32 de ani, implicat în activitatea de contrabandă.

Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

În zona respectivă, au fost descoperite mai multe colete, ce conţineau 22.228 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 222.280 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră, pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă, respectiv complicitate la contrabandă în formă agravantă.

De asemenea, faţă de cei doi bărbaţi, s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă.

2

comments

comments