full screen background image

Două mii de pachete de ţigări ascunse într-un autoturism, depistate în Vama Siret

3     Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit, ascunse în locuri special amenajate în aripile faţă, praguri şi lonjeronul unui autoturism, 2.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

În ziua de 31 ianuarie, în jurul orei 09.48, s-a prezentat, în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Ovidiu E., în vârstă de 47 de ani, domiciliat în jud. Ilfov, conducând un autoturism marca Hyundai.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în locaşuri special amenajate, în aripile faţă, praguri şi lonjeronul portbagajului, cantitatea de 2.000 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, pe care bărbatul a încercat să o introducă ilegal în ţară.

Ţigările, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 8.000 de lei.

Totodată, autoturismul, estimat la 35.200 de lei, a fost indisponibilizat în P.T.F. Siret, deoarece avea confecţionate locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor.

4

comments

comments